Trauma on haava, jonka voi parantaa.

Trauma tarkoittaa sellaista tapahtumaa tai tilannetta, jonka kokeminen ja läpieläminen ylittää ihmisen käsitys- ja sietokyvyn tapahtumahetkellä. Ihmisen sisäinen järjestelmä toimii siten, että jollei aktiivinen toimijuus (esimerkiksi taistele- tai pakenereaktio) ja sitä kautta ratkaisu ole mahdollinen, silloin ihminen poistuu sisäisesti paikalta, eli dissosioituu. Sillä hetkellä hän menettää yhteyden haavoittuneeseen osaansa ja juuri näin trauma syntyy.

Traumaattinen tapahtuma, joka voi olla pieni tai suuri, tekee ihmiselle mentaalis-emotionaalisen haavan. Kun se haava jää kunnolla hoitamatta, se arpeutuu ja jää jähmeäksi, tunnottomaksi ja virtaamattomaksi, jättäen jälkensä kehoon ja mieleen. Trauman muodostumiseen liittyy erottamattomasti se, että henkilön ei ole mahdollista tapahtumahetkellä tai sen jälkeen selvittää siihen liittyviä ajatuksia, eikä varsinkaan siihen liittyviä tunteita riittävällä tavalla. Silloin alas painettu ilmaisematon tunne jää ihmisen järjestelmään, kunnes se autetaan sieltä liikkeelle.

Haluaisitko lukea aiheesta lisää?

Lataa pdf

Tantra – elämän laajennusosa

Muutosta ei voi pakottaa. Kun kutsu käy, sille täytyy antautua.

Tantra on se, mikä on totta nyt. Tantra on sen sallimista, mikä on; sen sallimista, mikä on itsessä totta, ja mikä on maailmassa totta. Se on laajentumista sisällyttämään kokemuksen piiriin kaikki se, mikä on totta juuri nyt. 

Tantra ei ole poissulkevaa. Ei ole jakoa ylhäiseen ja alhaiseen, hyvään ja pahaan, vaan kaikki kuuluu sallimisen piiriin. Tantra tarkoittaa myös metodia tai harjoitusta tai polkua, joka johtaa valaistumiseen. Tässä yhteydessä voimme nähdä valaistumisen tarkoittavan läsnäoloa ja yksinkertaisesti sen sallimista, mikä on totta juuri nyt. Se on sisäinen tila, jossa on rauha, joka on täydellinen juuri sellaisenaan. Ei ole ponnistelua, eikä vastustusta.

Haluaisitko lukea aiheesta lisää?

Lataa pdf

ASIAKKAALTANI

"Jannen turvallinen läsnäolo ja kosketus mahdollistivat vanhojen traumojen purkamista ja korjaavien kokemusten luomista"

 

Seksuaalisuus

Tulossa pian

 

Häpeä

Tulossa pian